You are here

Blockchain Technology Symposium 2021 Schedule

BLOCKCHAIN TECHNOLOGY SYMPOSIUM ‘21

DAY 1 DECENTRALIZED FINANCE
FORMAT
SPEAKERS

Welcome/Opening

9:00 - 9:10 am PT

10 min. Short remarks

Program Chairs Drs. Victoria Lemieux, Rei Safavi-Naini, Atefeh Mashatan and Jeremy Clark

Session A: Keynotes

A.1 Academic

9:10 - 9:45 am PT

35 min. presentation

Professor Rainer Bohme, Universität Innsbruck

A.2 Industry/Policy

9:45 - 10:20 am PT

35 min. presentation

Dinesh Shah, Bank of Canada

A.3 Q&A

10:20 - 10:30 am PT

10 min.

Facilitated by Jeremy Clark, Concordia University

BREAK 

10:30 - 10:45 am PT

Session B:

Short Talks

B.1

10:45 -11:05 am PT

How to establish harmonization among regulatory requirements and technology development: AML/KYC, privacy enhancement of key management

20min.

Dr. Shin’Ichiro Matsuo, Georgetown University

Talk Abstract

B.2 Q&A 

11:05 - 11:15 am PT

10 min.

TBD

B.3 

11:15 -11:25 am PT

10 min.

TBD

B.4 Q&A on the second set of papers  11:25 - 11:35 am PT

10 min.

BREAK

11:35 - 11:50 am PT

Session C: Use Cases/Adoption Panel

11:50 - 1:20 pm PT

Panel Discussion 1 hour 30 min

TBD

DAY 2 DECENTRALIZED ID
FORMAT
SPEAKERS

Welcome/Opening

9:00 - 9:10 am PT

10 min. Short remarks

Program Chairs

Session A: Keynotes

A.1 Academic

9:10 - 9:45 am PT

35 min. presentation

Dr. Jan Camenisch, Dfinity - Zurich 

Talk Abstract

A.2 Industry/Policy

9:45 -10:20 am PT

35 min. presentation

Joni Brennan, Digital Identity and Authentication Council of Canada 

Talk Abstract

A.3 Q&A

10:20 am - 10:30 am  PT

10 min.

Facilitated by Dr. Rei Safavi-Naini

BREAK 

10:30 -10:45 am PT

Session B:

Short Talks

B.1

10:45 - 10:55 am PT

10 min.

Michael Cholod, Peer Social

B.2

10:55 - 11:05 am PT

10 min.

TBD

B.3 Q&A on the first set of papers

11:05 - 11:15 am PT

10 min.

TBD

B.4

11:15 - 1:25 am PT

10 min.

TBD

B.5

11:25 - 11:35 PT

10 min.

TBD

B.6 Q&A on the second set of papers

11:35 - 11:45 am PT

10 min.

BREAK

11:45 - 12:00 pm PT

Session C: Use Cases/Adoption Panel

12:00 - 1:30 pm PT

Panel Discussion 1 hour 30 min.

TBD

DAY 3 DECENTRALIZED HEALTH
FORMAT
SPEAKERS

Welcome/Opening

9:00 - 9:10 am PT

Short remarks

Program Chairs

Session A: Keynotes

A.1 Academic

9:10-9:45am PT

35 min. presentation

Dr. Chandana Unnithan, Associate Professor, Torrens University Australia and CISO/CTO Lifeguard Digital Health

Talk Abstract

A.2 Industry/Policy

9:45 - 10:20 am PT

35 min. presentation

Dr. Wendy Charles, Chief Scientific Officer, BurstIQ

Talk Abstract

A.3 Q&A

10:20 - 10:30 am PT

10 min.

Facilitated by Dr. Victoria Lemieux

BREAK 

10:30 - 10:45 am PT

Session B:

Short Talks

B.1

10:45 - 10:55am PT

10 min.

Drs. Lili Liu and Noelannah Neiburger, University of Waterloo and Dr. Christine Daum, University of Alberta

B.2

10:55 - 11:05 am PT

10 min.

B.3 Q&A on the first set of papers

11:05 - 11:15 am PT

10 min.

B.4

11:15 - 11:25 am PT

10 min.

B.5

11:25 - 11:35 am PT

10 min.

B.6 Q&A on the second set of papers

11:35 - 11:45 am PT

10 min.

BREAK

11:45 - 12:00 pm PT

Session C: Use Cases/Adoption Panel

12:00 - 1:30 pm PT

Panel Discussion  1 hour 30 min.

Facilitator: Evgueni Loukipoudis, Chief Technology Officer, Canada’s Digital Technology Supercluster

DAY 4 DECENTRALIZED SUPPLY CHAIN 
FORMAT
SPEAKERS

Welcome/Opening

9:00 - 9:10 am PT

Short remarks

Program Chairs

Session A: Keynotes

A.1 Industry

9:10 - 9:45 am PT

35 min. presentation

Dr. Aggelos Kiayias, Chair in Cyber Security and Privacy and director of the Blockchain Technology Laboratory at the University of Edinburgh

Talk Abstract

A.2 Industry/Policy 9:45 - 10:20 am PT

Walmart Canada case study

35 min. presentation

Sergei Beliaev, DLT Labs

Talk Abstract

A.3 Q&A

10:20 -10:30 am PT

10 min.

Facilitated by Dr. Atefeh Mashatan

BREAK 

(10:30 -10:45 am PT)

15 min.

Session B: Short Talks

B.1

10:45 -10:55 am PT

10 min.

TBD

B.2

10:55 -11:05 am PT

10 min.

TBD

B.3 Q&A on the first set of papers

11:05 -11:15 am PT

10 min.

TBD

B.4

11:15 -11:25 am PT

10 min.

TBD

B.5

11:25 -11:35 am PT

10 min.

TBD

B.6 Q&A on the second set of papers

11:35 -11:45 am PT

10 min.

Facilitated by Dr.Atefeh Mashatan

BREAK

11:45 am -12:00 pm PT

Session C: Use Cases/Adoption Panel

12:00 -1:30 pm PT

Panel Discussion

Facilitator: TBD

Panellist 1 (Academic): Henry Kim, Associate Professor of Operations Management and Information Systems; Co-Director, BlockchainLab

Panellist 2 (Industry): 

Patrick Mandic, CEO, Mavennet

Panellist 3 (Industry): TBD

Panellist 4 (Wildcard): TBD

CLOSING REMARKS 

1:30 -1:45 pm PT

Announcements about future conferences and upcoming events

Program Chairs